Russisk

Standard

Dina & Tomas: Бефстроганов [Befstróganov]

Bolette & Mads: Pirogi/Pirozhki med kød. Tak til Vicky og Lone for opskrift.

Vivi & Henrik: suppe med æg, kylling, kartofler og gulerødder

Lone og Jan: Til eftermiddagskaffe:  Заварные Пирожные (cream puffs) og white russian!

Lisa: Blinis: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=8951 med sødt tilbehør.

 

Pirogi/Pirozhki

Pirogi/Pirozhki

 

Opskrift:

Vær opærksom på, at det sukker, der kommer i dejen efter at “fordejen”

(opara) har stået og boblet, skal udelades eller reduceres når de laves med kød. Fyldet er vist bare kød, løg og gængse kryderier.

 

  1. Lone

 

  1. Nettet har en lign. opskrift, der luner de mælken først, så går det lidt hurtigere med bobleriet: http://everydayrussian.com/?p=672

 

———————————————-

 

laves med enten bær eller kød:-)

 Trin 1  – det såkaldte opara skal forberedes:

1 liter mælk

25 gr gær

2 spiseske mel

2 teske sukker

Man kommer alle disse ingredienser i en gryde, dækker med låg og sætter det et varm sted  i ca 1.5 timer. Gæren skal begynde at arbjede.

 

Trin 2 man tilføjer til opara

180 gr smør

1 glas (ca 200 gr) sukker

3 spiseske olivenolie

Mel – det er svært at sige hvor meget mel. Dejen skal ikke klæbe til hænderne.

Man sætter dejen det varme sted i 1,5-2 timer. Dejen skal vokse.

Fyld alle mulige bær eller æbler. Jeg kommer ca 1 glas sukker oven på bærene.

Min pande er temmelig stor (ca den samme størrelse som ovnen)

Bages mellem 25 og 40 minutter (afhængigt at ovnen elvarme eller ej)

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s